NOVA GODINA 2021


 

ISTANBUL


 

AVIONOM – 5 DANA, POLAZAK: 30.12.2020.


 

CIJENA ARANŽMANA: 470€ 


1.dan 30.12.2020.g. PODGORICA – ISTANBUL Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 07:00h. Polijetanje za Istanbul u 08:55h let TK 1086 (prevoznik je Turkiš Airlines). Po slijetanju u 12:40h na novi istanbulski aerodrom, slijedi transfer sa aerodoma i panoramsko razgledanje grada autobusom: Antički hipodrom, Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana. Odlazak I smještaj u hotel The Peak 4*, hotel sa fantastičnom lokacijom na Taksimu, na 50 metara od najpoznatijeg šetališta u Istanbulu – Ištiklal. Slobodno vrijeme.  Noćenje.


2.dan 31.01. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije). Izlet nastavljamo:  KRSTARENJE BOSFOROM: (fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom). Povratak u hotel, a ko to bude želio  nakon krstarenja preporučujemo da posjetite nadaleko poznatu pijacu začina, Egipatski bazaar, kupite najpoznatiju tursku kafu Mustafa Efendi. Nakon toga predlažemo da pođete do restorana koji se nalaze ispod mosta Galata na kafu ili ručak I uzivate u pogledu na Istanbul sa Zlatnog roga. Kad pređete most, dolazite do metro stanice i imaćete priliku da se vozite najstarijom linijom metroa, dugačkom 573 metra, koja je otvorena u Istanbulu davne 1875 godine. I tada je bila druga najstarija metro linija na svijetu. Metro Vas dovodi do dijela grada kod kule Galata koji ima najljepšu novogodišnju a I boemsku atmosferu sa  punog lokala I butika, a sve to se nalazi u neposrednoj blizini našeg hotela The Peak 4*. Slobodno vrijeme. Individualni doček Nove godine na već predloženim mjestima, koje će Vam vodič pokazati nakon dolaska u hotel. A koja su u neposrednoj blizibi hotela. Srećna Vam Nova 2021.g. Noćenje


 

3.dan 01.01.  ISTANBUL  Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet koji obuhvata najznačajnije istorijske lokalitete Istanbula. Izlet podrazumijeva obilazak: PLAVE DŽAMIJE (džamija Sultana Ahmeda sa šest minareta, jedna je od najljepših i najpoznatijih na svijetu), AJA SOFIJE (Remek-djelo Vizantijske arhitekture i umjetnosti nastala za pet godina od 532 do 537 kao hrišćanska crkva. Ovo velelepno zdanje hiljadu godina bila je najveća crkva i saborni hram (pravoslavne vjeroispovijesti) na svijetu. Nakon osvajanja Istanbula 1453 od strane Turaka, Aja Sofija postaje dzamija. Otac Turske nacije Mustafa Kemal Ataturk 1935.g. pretvara Aja Sofiju u muzej i mjesto koje spaja hrišnjane i muslimane. Ove godine 24. jula Aja Sofija opet postaje džamija a prvoj molitvi prisustvuje I turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, i TOPKAPI DVORACA (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka odakle su upravljali carstvom, srce Otomanskog cartstva, koje je nastalo odmah nakon osvajanja Istanbula 1453 godine na zahtjev Sultana Mehmeda II Osvajača. Dvorac je nevjerovatno bogat različitim istorijskim eksponatima ali i najznačajnijim islamskim religijskim eksponatima jer Osmanski sultani su pored svetovne vlasti bili i kalifi, duhovni vladari islamske vjere. Slobodno vrijeme. Noćenje.


4.dan 02.01. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativno obilazak palate DOLMABAHČE sa haremom, podignute u XIX vijeku gdje su se preselili sultani iz Topkapi dvorca. Predstavlja raskošan dvorac u evropskom stilu. Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. (za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum, Istinia, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi). Noćenje.


5.dan 03.01.2021. ISTANBUL Doručak. Organizovan transfer do aerodroma. Let iz Istanbula u 08:05h. Dolazak u Podgoricu, kraj programa.


U cijenu aranžmana je uračunato:

 1. prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica
 2. transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 3. panoramski obilazak grada
 4. hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel The Peak 4* (noćenje sa doručkom)
 5. troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča
 6. troskovi međunarodnog osiguranja
 7. aerodromske takse 

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 1. Fakultativni izleti

 • Hotel The Peak je odličan hotel sa fantastičnom lokacijom. Hotel ima 4* koje i zaslužuje svojim kvalitetom. Hotel je čist i uredan, I što je najvažnije nalazi se na najboljoj mogućoj lokaciji. Udaljen 100 metara od najvažnije šetališne ulice u Istanbulu Ištiklal. Putnici su u prilici da laganom šetnjom, od hotela, stignu do do centralnog trga na Taksimu do kule Galata ili Galata mosta,…. Hotel je udaljen 350 metara od metro stanice. Naše brojne grupe bile su u ovom hotelu i svi putnici bili su u potpunosti zadovoljni.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,


 

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja;

KORISNE INFORMACIJE

 • Lokalno vrijeme je nije isto kao u Crnoj Gori, Istanbul je +2h.
 • Turska lira. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i Master Card.
 • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
 • Mreže 069, 067 i 068 imaju roming. Pozivni broj za Tursku je +90

Voyage Travel Agency

 •   Moskovska 133A, zgrada Maxim, 81000 Podgorica

 •    +382 67 626 577

 •    +382 20 611 777

 •    info@voyagetravel.me

    

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

© Voyage Travel Agency