NOVA GODINA 2020 – PREPORUČUJEMO !!!


 

EGEJSKA TURSKA


 

PAMUKALE – AFRODIZIJAS – EFES – IZMIR – PERGAM…


 

6 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 29.12.2019.


 

CIJENA ARANŽMANA: 695€ (sa uračunatim taksama)


Fascinira raznoliko bogatstvo Turske, zemlje susreta Istoka i Zapada, mora i planina, tradicije i modernizma. U ovoj zemlji kulture, gdje grčki i rimski spomenici stoje pored džamija i vizantijskih crkava, istorija je prisutna na svakom koraku. Postoje za naše putnike puno ne istraženih prostora koji zavređuju Vašu pažnju, a ovu oblast od srca preporučujemo. Preporučujemo je onim putnicima koji žele da se obogate znanjem i na najljepšim mjestima dožive domete antičke Grčke i Rimskog carstva. Na ovom putovanju posjetićete 4 lokaliteta koja su na  UNESKO-voj listi zaštićenih spomenika posebnog kulturnoistorijskog značaja. Posjetićete posebno mjestio za hrišćane, Bogorodičinu kuću. Vodič na putovanju, nenadmašni Dimitrije Nastić.


1.dan 29.12.2019.g. PODGORICA – ISTANBUL – DENIZLI Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici, kod šaltera Oki-air u 07:00h. Let za Istanbul u 09:00h. Slijetanje na aerodrom „Istanbul” u Istanbulu u 12:45h. Let za Denizli u 16:10h. Slijetanje u 17:35h. Transfer do Pamukkala. Smještaj u hotel sa 4*, večera i noćenje.


2.dan 30.12.2019.g PAMUKKALE– AFRODIZIJAS – IZMIR  Doručak.  Posjeta lokalitetu Pamukkale (UNESKO), jedno od najvećih čuda Turske. Na dugačkoj i uskoj zaravni, na kojoj je osnovan antički grad Ierapolj – Hierapolis, (nekropola, Domicijanov slavoluk, Vizantijska vrata, ulica s kolonadama, Apolonov hram, rimsko pozorište, martirijum sv. Filipa), tokom mnogih milenijuma isticali su potoci tople vode, zasićene kalcijumovim solima. Slivajući se niz padinu brda, visoku stijenu pokrili su okamenjeni vodopadi blještavo bijelih krečnjačkih naslaga, i stvorili kružne plitke bazene obrubljene stalaktitima. Nastavak izleta,  na granicama antičke Karije, Lidije i Frigije, kod današnjeg mjesta Gejre, u podnožju planinskog lanca Babadag, posjećujemo ostatke veličanstvenog grada Afrodizijasa (UNESKO), značajnog vjerskog, umjetničkog, književnog i intelektualnog centra (pozorište, odeon, hramovi, kupatila, ulice i javni trgovi, episkopska palata i Sebastejon s propilejima i porticima, te impozantan očuvani stadion koji je primao 30.000 gledalaca). U Afrodizijasu je djelovala nadaleko poznata skulptorska škola, čija su djela izložena u ovdašnjem muzeju. Odlazak za Izmir (antička Smirna), koji leži na brežuljcima koji okružuju Izmirski zaliv. Njegovi široki bulevari uokvireni palmama, otmene radnje i vreva prometne luke, kombinuju se s jednostavnošću i egzotikom starih četvrti u privlačnoj i elegantnoj mješavini. Smještaj u hotelu sa 4*, slobodno vrijeme, večera, noćenje.


3.dan 31.12.2019 IZMIR – PERGAM- ASKLEPION  – IZMIR  Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak za Pergam (UNESKO). Od tvrđave i palate na akropolju, helenistički Pergam spuštao se u terasama, a konfiguracija tla i veliko arhitektonsko umijeće u skladnom stapanju zdanja učinili su ga jedinstvenom monumentalnom građevinom, jednim od najljepših gradova svijeta. Na samom vrhu tog orlovskog gnijezda, Rim je dodao svoj carski hram, krunu od bijelog mermera koja je nedavno bljesnula zahvaljujući strpljivom radu arheologa (pozorište, Dionisov hram, Atinin hram, Zevsov žrtvenik, Trajanov hram i dr.). U podnožju akropoljarazgledamo zagonetni Serapisov hram i čuveni pergamski Asklepion, antički lečilišni centar, gde su bolesni liječeni između kupatila, masaža i pozorišnih predstava. Po povratku u Izmir, slobodno vrijeme. Večera. Mogućnost organizovanja novogodišnjeg dočeka. Srećna Nova 2020. godina. Noćenje.


4.dan 01.01. IZMIR Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske i uživanje. Večera. Noćenje


5.dan 02.01.2020.g. IZMIR – EFES–  – IZMIR Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak do arheološkog nalazišta Efesa (UNESKO) i razgledanje ostataka prijestonice senatorske provincije Azije i najznačajnijeg trgovačkog centra antičkog doba (državna agora, bazilika, buleuterion, pritanej, ulica Kureta, Domicijanov hram, nimfeum, Sholastikijina kupatila, Celzova biblioteka, trgovačka agora, Mermerna ulica, Veliko pozorište, Arkadijev put, Lučka gimnazija, crkva vaseljenskih sabora). Zatim posjeta  Artemisionu (Artemidin hram), jednom od sedam čuda starog svijeta. Poslije podne, posjeta  Merjemani, Bogorodičinoj kapeli na temeljima kuće gdje je ona, prema vizijama Katerine Emerih, provela poslednje dane života i umrla. Posjeta  bazilici i grobu Svetog Jovana. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme, večera, noćenje.


6.dan 03.01.2020.g. IZMIR – ISTANBUL – PODGORICA Dorucak. Slobodno vrijeme za individiualni obilazak izmira i šoping. Oko 12.00h transfer na aerodrom.  Let za Istanbul u 15.20h. Dolazak u Istanbul u 16:40h.  Nastavak za Podgoricu u 19:40h  i dolazak u Podgoricu u 19:40h.


U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul- Denizli i Izmir-Istanbul-Podgorica,
 • transferi autobusom prema programu,
 • smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (dorucak-vecera),
 • obilasci prema programu,
 • usluge vodiča DimiDamir Skopljak
 • međunarodno zdravstveno osiguranje, aerodromske takse,

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • ulaznice za sve lokalitete koji su predviđeni programom.
 • fakultativni izleti,     

Voyage Travel Agency

 •   Moskovska 133A, zgrada Maxim, 81000 Podgorica

 •    +382 67 626 577

 •    +382 20 611 777

 •    info@voyagetravel.me

    

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

© Voyage Travel Agency