DOČEK NOVE GODINE 2020


MINHEN & SALZBURG & DVORCI BAVARSKE 


5 DANA – AVIONOM


 

Trajanje aranzmana: 30.12.-03.01.2020


 

CIJENA: 389€


ZA PRIJAVE DO 20. NOVEMBRA ILI POPUNJAVANJA SLOBODNIH PROMOTIVNIH MJESTA


AVIO PREVOZ SA TAKSAMA + HOTEL SA DORUČKOM + TRANSFERI + VODIČ


Impozantan broj dvoraca je izgrađen tokom prethodnih hiljadu godina u najjužnijoj njemačkoj pokrajini – Bavarska. Ove zgrade su tokom vjekova bile sjedišta najvažnijih istorijskih dogadjaja a u njima su živjele najpoznatije ličnosti njemačke istorije. Takozvana “Romantična ruta ” kao najznačajniji trgovački put kroz Bavarsku donosila je prosperitet i bogatstvo, a radi njene zaštite mnogo dvoraca i utvrđenja je sagrađeno upravo uz ovaj put.
Jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Njemačke je “Romantična ulica koja je nastala 1950. godine kako bi privukla turiste u tek stvorenu Federalnu Republiku Njemačku. Danas, najpoznatiji i najposjećeniji dvorci u “Romantičnoj ulici” su oni koji je izgradio kralj Ludvig II: Nojšvanštajn, Linderhof, Herenkimze.


 
Program putovanja:
1. DAN / PONEDELJAK – 30.12.2019 / PODGORICA – MINHEN /
Okupljanje grupe na aerodromu u Podgorici u 08:35h kod šaltera informacija. Let za Minhen (Memmingen) je u 10:35 h. Slijetanje u Minhen je u 12:25 h. Po preuzimanju prtljaga i graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada sa kraćim obilascima: dvorac Nymphenburg (kraljevska palata, ljetnja rezidencija dinastije Vitelsbah), Muzeja kočija, Muzeja porcelana i parka; palata Maksimilianum; Nacionalna opera i pozorište; galerija nove i stare Pinakoteke; centar grada sa trgom Djevice Marije Marienplatz; trg i istoimena pijaca Viktualienmarkt; Frauenkirhe – Ženska crkva, zaštitni znak Minhena sa svoja dva zvonika visine 99 m; Engleski park, jedan od najvećih svoje vrstu na cijelom svijetu (5 x 1 km); Bavarski Parlament. Smještaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Uveče kolektivni odlazak do neke od čuvenih minhenskih pivnica (gradskim prevozom). Noćenje.


2. DAN / UTORAK – 31.12.2019. / MINHEN – SALZBURG /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet za Salzburg – grad Volfganga Amadeusa Mocarta. Po dolasku slijedi panoramsko razgledanje Salzburga autobusom uz šetnju: zamak na brdu iznad baroknog dijela grada Festung Hohensalzburg, barokni centar grada pod zaštitom UNESCO‐a – cijeli je pretvoren u pješačku zonu sa muzejima, otvorenim tržnicama, restoranima, prodavnicama; Neue Residenz – rezidencijalna Palata sa čuvenim zvonikom Glockenspiel i 35 zvona; Mocartova kuća, obilazak katedrale Salzburger Dom na trgu Residenzplatz gdje se završava razgledanje. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Priprema za doček Nove Godine na nekom od gradskih trgova. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.
 


3. DAN / SRIJEDA – 01.01.2020. / MINHEN
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u sklopu kojega ćete posjetiti: muzej BMW-a, olimpijski kompleks… Slobodno vrijeme. Noćenje.
 


4. DAN / ČETVRTAK – 02.01.2020. / MINHEN – DVORCI BAVARSKE /
Doručak. Fakultativni obilazak dvoraca Linderhof i Nojšvanštajn. Posjeta najmanjem od tri kraljevska dvorca, Linderhof, koji je sagradio kralj Ludwig II tokom 19. vijeka kao lovački dom. Izgrađen je u francuskom stilu rokoko. Vođena tura u pratnji specijalizovanog vodiča za razgledanje dvorca. Kraća vožnja do Nojšvanštajna. Na prilazu Nojšvanštajnu, brzo će postati jasno zašto je ovaj veličanstveni dvorac u neo-romaničkom stilu, dvorac koji je najviše poznat u svijetu i vrhunac  naše posjete dvorcima bavarske. Čini se kroz izmaglicu kao nešto iz bajke, a ako Vam se sve to čini vrlo poznato, to je zbog toga, jer je dvorac bio je inspiracija za Diznijev “Dvorac uspavane ljepotice”. Obilazak dvorca. Povratak u Minhen. Noćenje.
 


5. DAN / PETAK – 03.01.2020 / MINHEN – PODGORICA
Doručak ili lunch paket. Rani jutarnji polazak do aerodroma Memingem. Let za Podgoricu u 08:25 h. Slijetanje na aerodrom u 10:2 h. Kraj putovanja.
 


 U CIJENU JE UKLJUČENO:

 •  Avionski prevoz na relacijiu Podgorica – Minhen/Memmingen – Podgorica;
 • Jedan komad ručnog prtljaga do 40 x 30 x 20 cm;
 • Troškovi aerodromskih taksi,
 • Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu MERCURE MUENCHEN NEUPERLACH SÜD 4* u Minhenu;
 • Transferi od aerodroma do hotela i obratno,
 • Usluga pratioca / vodiča za obilaske po programu,
 • Usluga najma autobusa za razglede po programu,
 • Organizacioni troškovi.

 

 U CIJENU ARANZMANA NIJE UKLJUCENO:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Dodatni prtljag: ručni do 10kg (55x40x23cm), čekirani do 10kg ili čekirani do 20kg (može se doplatiti u agenciji do 10 dana pred polazak);
 • Fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju,

 

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu u iznosu 120 eura uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,

Voyage Travel Agency

 •   Moskovska 133A, zgrada Maxim, 81000 Podgorica

 •    +382 67 626 577

 •    +382 20 611 777

 •    info@voyagetravel.me

    

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

© Voyage Travel Agency