EKSKLUZIVNO – JESEN 2019


B E N E L U K S


AMSTERDAM – BRISEL – BRIŽ – GENT – LUKSEMBURG – ROTERDAM – DEN HAG


6 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 04.10.2019.


CIJENA ARANŽMANA: 550€ (sa uračunatim taksama)


Belgija, Holandija i Luksemburg, živopisne, bogate i uređene zemlje, imaju dugu i burnu zajedničku istoriju tokom koje su njihove narode – isti gospodari kao i isti važni događaji – zbližili i povezali a zatim u 19. veku, razdvojili u tri države. Sve tri, u velikoj privrednoj ekspanziji u prvoj polovini 20. vijeka, međusobno svestrano sarađujući, stvorile su Beneluks (1948.); kreiranjem ove ekonomske unije uspjele su da – prve u svijetu – ostvare veliku ideju o slobodnom kretanju ljudi, dobara i usluga. Bila je to preteča Evropske unije u čijem su osnivanju (1957.), zajedno sa Francuskom, Nemačkom i Italijom, aktivno učestvovale. Danas su sve tri u samom vrhu liste evropskih zemalja sa najvišim standardom i kvalitetom života. Lijepi gradovi, koji će se obići tokom ovog putovanja, spomenici i umetnička djela koja će biti viđena, dokaz su vrijednih ostvarenja mnogih preduzimljivih vladara, moreplovaca, graditelja, umjetnika, bankara i zanatlija svjetskog glasa, rođenih na ovom tlu. Vodič na putovanju je Darko Jovanetić.


1.dan petak 04.10.2019. PODGORICA-BRISEL Sastanak putnika ispred Hrama u 04:00h. Polazak ka aerodromu u Tirani. Polijetanje aviona za Amsterdam u 08:50h. Dolazak u Amsterdam u 11:40h. Nakone pasoške kontrole transfer do Brisela. Smještaj u hotel Siru 3*. Hotel sa fantastičnom lokacijom, nalazi se u srcu starog grada, na 450 metara od centralnog Velikog trga i u neposrednoj blizini brojnih gradskih atrakcija.Nakon kraćeg odmora organizovana šetnja po centru grada, trg Gran Plas sa raskošno ukrašenom gradskom vijećnicom i sjedištima zanatskih udruženja – dio svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, Muzejska četvrt, Palata pravde – najveća javna zgrada podignuta u Evropi u 19. veku, Kraljevski dvor, katedrala sv. Mihaila, zgrada Berze, mala bronzana skulptura “Maneken Pis”, jedan od simbola grada, kvart evropskih institucija… Noćenje.


 

2.dan 05.10.2019. BRISEL-BRIŽ-GENT  Doručak. Polazak na  izlet “Briž i Gent”. Odlazak za Briž, po mnogima najljepši flamanski grad koji je u 14. vijeku bio jedan od vodećih umjetničkih centara i najbogatijih gradova zapadne Evrope. Zbog kanala i kuća sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, sjeverna Venecija“. Po dolasku, obilazak pešice centra grada proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: gradska vijećnica (14. vijek), najstarija u Belgiji, katedrala, Palata pravde, bazilika Svete krvi… Slobodno vrijeme. Odlazak za Gent na ušću rijeke Laje u Šeldu. Kao prijestonica Flandrijskog vojvodstva (11–13. vek) bio je jedan od prvih industrijskih tekstilnih centara i najnaseljeniji evropski grad posle Pariza, sa preko 60.000 stanovnika. Obilazak pješice gradskog jezgra: katedrala sv. Bafa poznata po remek delu “Mistično jagnje“ slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, kvartovi sa prelijepim građevinama oko gradske vijećnice i crkve sv. Nikole… Povratak u Brisel. Panoramsko razgledanje belgijske prestonice i prestonice Evropske unije sa vrednim gotskim, baroknim i modernim zdanjima: rezidencijalne četvrti Laken i Atomijuma, čudesne metalne konstrukcije u podnožju koje je priređena Svetska izložba (1958), Slobodno vrijeme. Noćenje.


 

3.dan 06.10.2019. BRISEL-LUKSEMBURG Doručak. Izlet za Luksemburg, glavni grad Velikog vojvodstva. Polazak na cjelodnevni izlet u zemlju sa najvećim standardom na svijetu. Vožnja kroz šumovitu planinsku oblast Ardena. Po dolasku, panormansko razgledanje istorijskog centra grada, koji je dio svjetske kulture baštine: Palata velikog vojvode, katedrala Notr Dam, luksemburška tvrđava, novi kvart sa evropskim institucijama jer je Luksemburg postao jedan od “glavnih gradova” udružene Evrope (generalni sekretarijat Evropskog parlamenta, Evropski sud, Evropska investiciona banka, Evropski statistički centar Eurostat). Luksemburg je danas jedean od najpoželjnijih gradova za život na svijetu. Slobodno vrijeme. Povratak u Brisel. Noćenje.


 

4.dan 07.10.2019. BRISEL – ROTERDAM – HAG – AMSTERDAM Doručak. Polazak za Roterdam I obilazak ovog interesantnog grada, drugog po veličini u Holandiji I najveće luke Evrope. Roterdam je moderan grad, eksperimentalne arhitekture, sa velikim brojem solitera, mostova I tunela. Bijeli viseći most koji povezuje dva dijela grada je posebna turistička atrakcija. Zbog grandioznosti most nosi naziv Labud. Nastavljamo izlet posjetom Hagu, šarmantni Den Haag, je sjedište kraljevske porodice i holandske vlade, obilazak centralnih trgova grada. Nastavljamo put do Amsterdama. Smještaj u hotel XO Blue Squere 4*.Odličan hotel na 15 minuta od centra grada. Slobodno vrijeme. Noćenje


 

5.dan 08.10.2019. AMSTERDAM Doručak. Polazak na šetališnu turu po centru grada.  Razgledanje holandske prestonice na reci Amstel čiji je istorijski centar, sa oko 6.800 odlično očuvanih kuća i spomenika, dio svjetske kulturne baštine. Obilazak gradskog jezgra sa oko 90 ostrvaca, 160 kanala i preko 1250 mostova u koncentričnim polukrugovima, prokopanim većinom u zlatno doba Amsterdama, u 17 vijeku, kada je imao oko 200.000 stanovnika i bio veliki trgovački i finansijski centar i jedna od najprometnijih evropskih luka: Trg Dam sa Kraljevskom palatom, Spomenik ujedinjenju holandskih provincija, ulica Rokin, stara pivara Hajneken, muzej Van Goga, Rijks muzej, kvart noćne zabave… Na kraju obilaska organizujemo fantastičnu vožnju kanalima i odlična prilika da grad doživite sa vode. Tokom krstarenja brod plovi kanalima, rijekom Amstel a izlazi i na more. Slobodno vreme. Preporučujemo Vam da posjetite muzej neprevaziđenog i za njegov život ne shvaćenog majstora slikarstva, Van Gogh-a i kraljevski muzej Rijksmuseum.. Noćenje.


 

6.dan 09.10.2019. AMSTERDAM-PODGORICA Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske I šoping. Polazak na aerodrom u 16.30h. Polijetanje za Tiranu u 18:55h, i dolazak u 21:30h. Nakon leta organizovani transfer autobusom do Podgorice. Dolazak oko 24:00h, kraj putovanja.

  


 

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 195€


 

Cijena aranžmana obuhvata :

 1. Avionska povratna karta Tirana-Amsterdam sa 10 kg ručnog prtljaga i koferom do 15kg
 2. Avionske takse,
 3. Aerodromski transferi do/od Tirane
 4. Hotelski smještaj u Briselu hotel Siru 3*, 3 noći sa doručkom
 5. Hotelski smještaj u Amsterdamu hotel  XO Blue Squere 4* 2 noći sa doručkom
 6. Obilasci prema program,
 7. Usluge turističkog vodiča Darka Jovanetića
 8. Međunarodno zdravstveno osiguranje
 9. Hotelske takse

 

Cijena aranžmana NE obuhvata :  

 1. Fakultativni izleti
 2. Ulaznice za muzeje

Voyage Travel Agency

 •   Moskovska 133A, zgrada Maxim, 81000 Podgorica

 •    +382 67 626 577

 •    +382 20 611 777

 •    info@voyagetravel.me

    

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

© Voyage Travel Agency