ATINA – METEORI 


 

polazak 01.11.2019.7


 

CIJENA ARANŽMANA 159 €


1. DAN / PETAK- 01.11.2019. / PODGORICA – ATINA /
Okupljanje putnika na dogovorenom mjestu u Podgorici u popodnevnim satima. Vožnja preko Albanije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi  odmora grupe i noćna vožnja ka Grčkoj…
 


2. DAN / SUBOTA – 02.11.2019. / METEORI – ATINA /
Dolazak u Kalambaku u ranim jutarnjim časovima. Obilazak jednog od manastira u ovoj jedinstvenoj grupi pravoslavnih manastira – čudu prirode i ljudske volje u neostvarenom i nesvakidašnjem ambijentu. Slobodno vrijeme. Nakon toga nastavaljamo putovanje do Atine. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Odlazak na prvo upoznavanje grada. Noćenje.
 


3. DAN / NEDELJA – 03.11.2019. / ATINA – PELOPONEZ /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak Peloponeza – za sve koji žele da vide mjesta koja su se smatrala centrima drevne kulture. Razgledanje: Korintskog kanala koji povezuje Egejsko more sa Korintskim zalivom (Jonsko more) i odvaja Peloponez od grčkog kopna i na taj način ga tehnički čini ostrvom; Epidaurusa – najpoznatijeg lječilišta antičkog svijeta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Kao dio Asklepijevog svetilišta od 1988. godine je na UNESCO-vom popisu svijetske kulturne baštine;  Mikene – arheološkog bisera Peloponeza – najstarijeg grada na tlu Evrope gdje i danas stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Povratak u Atinu. Noćenje.


4. DAN / PONEDELJAK – 04.11.2019. / ATINA – SUNION /
Doručak. Prijepodnevni panoramski obilazak grada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do rta Sunion – sa veličanstvenim ostacima hrama posvećenog bogu mora Posejdonu. Uzvišenje na kom se nalazi hram (nije predviđen ulazak u hram) je poznato i kao mjesto sa kog se posmatra zalazak sunca nad Egejskim morem, prizor koji je nadahnuo i poznatog romantičara Lorda Bajrona. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost odlaska do Plake (boemska četvrt Atine) gdje možete doživjeti kako se Grci provode uz sirtaki i folklor. Noćenje.


5. DAN / UTORAK – 05.11.2019. / ATINA – PODGORICA /
Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vrijeme do polaska za Crnu Goru.  Predlažemo da posjetite Akropolj. Posjeta Akropolju počinje monumentalnim ulazom Propilejima, slijede hramovi posvećeni zaštitnici grada – Partenon i hram Atine Nike i na kraju Erehtejon – posvećen bogu Posejdonu. Sa Akropolja se pogled pruža na Dionisijevo pozorište, Herodotov amfiteatar, Agoru, Plaku, Likabetas, cijeli grad, more i luku Pirej. Nakon toga je predviđen polazak za Crnu Goru. Putovanje preko Albanije sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.
 


6. DAN / SRIJEDA – 06.11.2019. / PODGORICA /
Dolazak u Podgoricu. Kraj programa!
 


U cijenu uračunato:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama;
 • Usluga tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*;
 • Razgledanje prema programu;
 • Usluga vodiča za obilaske po programu;
 • Organizacioni i ostali troškovi.

 

U cijenu nije uračunato:

 • Troškovi ulaznica, individualni troškovi, room service;
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Lokalna turistička taksa koja se plaća na recepciji hotela.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cijene aranžmana
 
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nijesu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika – minimum za realizaciju izleta je 30 putnika (djeca od 2-12 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno).
Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… 
Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima i objektivnih okolnosti.
 


NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno uplatiti avasn prilikom prijave u iznosu od 70 eura, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja

Voyage Travel Agency

 •   Moskovska 133A, zgrada Maxim, 81000 Podgorica

 •    +382 67 626 577

 •    +382 20 611 777

 •    info@voyagetravel.me

    

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

© Voyage Travel Agency