NOVA GODINA 2020


 

 ATINA – METEORI 


 

6 DANA – POLAZAK: 29.12.2019.


 

CIJENA ARAŽMANA: 185€


 

ATINA – Malo je gradova na svijetu koji su doprinijeli razvoju naše civilizacije dometima u arhitekturi, demokratiji, filozofiji, umjetnosti, kao Atina. Prijestonica je modernih Olimpijskih igara jer bila je domaćin prvih Kubertenovih igara (1892.g.), ali i igara (2004.g.) kada se grad značajno izgradio i dobio fenomenalne sportske sadržaje. Atina, grad istoimene boginje, centar stare Grčke imperije danas broji 5 miliona stanovnika. Ovaj megalopolis stopio se sa Pirejom i proširio se do Mediterana. Grad ima lijepu klimu sa velikim brojem sunčanih dana i za Novu godinu obično bude najtopliji grad u Evropi. Pripremili smo i sadržajan program sa posjetama Epidaurusu, Mikeni, Akropolju,.. 


1.dan – 29.12.2019. PODGORICA Sastanak putnika na parkingu ispred Hrama u 20:00h.  Polazak u 20:15h. Putovanje udobnim autobusom, visoke turističke klase, sa kratkim pauzama za odmor…


2.dan – 30.12.2019. METEORI – ATINA U jutarnjim časovima dolazak do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo Vas ostavlja bez daha. Često je slika Meteori naslovna strana Grčke turističke ponude i njihova najveća strakcija. Nakon obilaska manastira Veliki Meteor, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Nastavak putovanja ka Atini. Dolazak u Atinu i smještaj u hotelu Odeon 3* (hotel se nalazi na trgu Omonia, jedan od tri centralna trga Atine). Slobodno vrijeme za odmor i šetnju gradom. Noćenje.


3.dan  31.12. ATINA Doručak. Fakultativni obilazak Argolide, sjevero-istočnog dijela Peloponeza: razgledanje Korintskog kanala,  posjeta Epidaurusa (gdje se obilazi muzej i čuveni, najakustičniji amfiteatar antičke Grčke) i Mikene (gdje su Lavlja vrata – po mnogima najznačajniji kulturno istorijski spomenik na svijetu), Atrejeva riznica. Povratak u Atinu. Slobodno vrijeme. DOČEK NOVE GODINE. Organizovan odlazak do trga Monastiraki gdje tradicionalno grad organizuje doček sa muzičkim programom i vatrometom, kao i u brojnim klubovima na čuvenoj Plaki. Noćenje.


4.dan – 01.01.2020. ATINA Doručak. Poludnevni obilazak Atine: Trg Omonija, Trg Sintagma, Parlament, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata, Evzoni u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion (gdje su odigrane prve moderne-Kubertenove olimpijske igre), Zevsov hram, Hadrijanova kapija,… polazak na Akropolj, najpoznatiji spomenik anticke Grcke, remek djela zlatnog “Perikleovog” doba Atine: Propijeji, Partenon, Erehtijon sa čuvenim karijatidama, Dionisovo pozoriste,… Nastavljamo sa obilaskom grada posjetom novog Olimpijskog kompleksa čiji je autor čuveni španski arhitekta Santjago Kalatrava. Odlazak autobusom do Pireja i obilazak Atinske luke.  Uveče organizovani fakultativni odlazak u grčku tavernu “Neas Rigas” na večeru na “reprizu” dočeka Nove godine sa grčkom muzikom, sirtaki, buzuki sa tradicinalnim grčkim folklornim igrama. Noćenje.


5.dan – 02.01.2020. ATINA Doručak. Dan predvidjen za individualna razgledanja grada, šetnju, šoping. Po želji putnika organizovani odlazak u outlet. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme (oko 17h), i nastavak putovanja za Crnu Goru.


6.dan – 03.01.2020. PODGORICA Dolazak u Podgoricu na parking ispred Hrama, kraj programa.


 

Cijena aranžmana obuhvata :

– prevoz autobisom visoke turističke klase

– hotelski smještaj u Atini, Hotel Odeon 3* – centar grada (3 noćenja sa doručkom)

– obilasci prema program, turističko vođstvo puta, organizacioni i drugi troškove

– lokalnu boravišnu taksu u Atini


 

Cijena aranžmana NE obuhvata :

  • međunarodno osiguranje 10€,
  • fakultativne izlete i ulaznice za lokalitete (cijene ulaznica i izleta: Peloponez – 20€, Grčko veče – 30€, Akropolj – 10€, ulaznica za Mikenu – 6€, ulaznica a Epidaurus – 6€, ulaznica za manastir Veliki Meteor – 3€)

Voyage Travel Agency

  •   Moskovska 133A, zgrada Maxim, 81000 Podgorica

  •    +382 67 626 577

  •    +382 20 611 777

  •    info@voyagetravel.me

    

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

© Voyage Travel Agency